Ingrediënten beignets van gevulde champignons (4P)
- 12 grote kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
- 2 lente-/bosuitjes (zeer fijngehakt)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- 2 eetlepels roomkaas
- 150 gram bloem
- 200 milliliter pils (ijskoud)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 ei
- 500 milliliter zonnebloemolie (om te frituren)
Bereiden beignet van gevulde champignons
Voorbereiden
Draai voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hak ze heel fijn. Verhit de olie en bak hierin de steeltjes, knoflook, gember en bosui een paar minuten. Laat afkoelen en meng met een vork de koriander en roomkaas erdoor. Verdeel dit mengsel met een theelepeltje over de holtes van de champignons en zet afgedekt in de koelkast.
Bereiden
Klop met een garde de bloem, het bier (ijskoud) en de ketjap door elkaar. Klop het ei erdoor en voeg een snuf peper toe. Laat dit beslag een paar minuten staan. Verhit intussen de olie in een hapjespan tot 180ºC. Klop het beslag nog een keer goed door. Schep de gevulde champignons met een lepel door het beslag tot ze helemaal bedekt zijn. Laat uitdruipen en laat de champignons met behulp van een andere lepel in de hete olie glijden. Frituur in porties egaal lichtbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de beignets warm.
Beignet van gevulde champignons wordt bereid met Pils
Pils (ook pilsener of pilsner genoemd) is een soort bier dat voor het eerst door de Duitser Josef Groll in de stad Pilsen (Tsjechisch: Plzeň) in het voormalige Oostenrijk-Hongarije en het huidige Tsjechië werd gebrouwen. De naam is afgeleid van de naam van de stad. Pils bevat ongeveer 5% alcohol. Het is een ondergistend bier met een goudgele kleur. Pils komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 4 graden Celsius.