Bier en Foodpairing

Bij foodpairing gaat om het maken van spijs/drankcombinaties waarbij zowel de spijs als de drank beter samen beter tot hun recht komen als zonder elkaar. Er zijn een aantal combinatiemogelijkheden.

food pairing abc-accent Accent

Als je gebruik maakt van het accent als pairing principe zorg je ervoor dat je dezelfde smaken gebruikt om de ervaring te versterken. 

  • Voorbeelden:Salade met rood fruit met een kriek (gebrouwen met kersen)
  • Salade met limoendressing en een fris witbier met citrustonen
  • Wild in donkere paddestoelensaus met een donker abdijbier
  • Geroerbakte stukjes eend en pittige sinaasappelsaus met een amberbier
  • Pêche Melba met een stevige, fruitige tripel

food pairing abc-bridgeBrug

Als je gebruik maakt van de Brug als pairing principe dan maak je een combinatie van vergelijkbare smaken die elkaar aanvullen.

Voorbeelden:

  • Zoete chocolade brownies met een kriek (gebrouwen met kersen)
  • Een stoofschotel met veel uien versterkt de smaak van herfstbock
  • De grillsmaak van kip, tonijn of geroosterde groenten combineert mooi met een tripel
  • Het zilte van gebakken zeetong is heerlijk te koppelen aan een geuzebier

food pairing abc-contrast Contrast

Als je gebruik maakt van het Contrast als pairing principe dan maak je een combinatie van tegengestelde smaken om een nieuwe smaakbeleving te creëren.

Voorbeelden:

  • Pittige Oosterse schotels met een verfrissende, lichte pilsener
  • Zoutige tapas zoals gestoomde makreel met een zoetig donker abdijbier
  • Gegrilde zalm met romige saus, gekoppeld aan een verfrissend witbier
  • Lamsvlees met lentegroenten met daarnaast een verfrissend fruitbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.