Bereidingstijd circa 40 minuten
Ingrediënten Bockbier-herfstsoep met hazelnoten (4-6 P)
- 150 g geroosterde hazelnoten
- 1 ui1 teen knoflook
- 500 g pompoen
- 200 g gemengde paddenstoelen
- scheut zonnebloemolie
- 600 ml kippenbouillon
- 600 ml melk
- 1 flesje bockbier
- 2 tl suiker
- zout, versgemalen peper
- 80 g gekookte witte rijst
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 eetlepel gesneden bieslook
Bereiden Bockbier-herfstsoep met hazelnoten
Bereidingstijd circa 40 minuten
Hak de hazelnoten grof. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de pompoen in blokjes
en maak de paddenstoelen schoon.
Verwarm olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg pompoen en paddenstoelen toe en bak
5 minuten mee.
Voeg kippenbouillon, melk, bockbier en suiker toe en laat de soep circa 20 minuten op laag vuur
koken tot de pompoen gaar is.
Schenk de soep door een zeef en pureer de pompoen en paddenstoelen tot een puree. Voeg de
puree toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over borden, schenk de soep erop en bestrooi met kaneel en bieslook.
Bron: Beleefbockbier