Recept: Bruine Bonensoep met Malheur

Ingrediënten bruine bonensoep met Malheur 10 (4p)

  • 350 gram bruine bonen 
  • 350 gram gerookt spek
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/2 liter Malheur bier
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 bosje peterselie
  • licht geklopte ongezoete room
  • zout en peper uit de molen naar smaak

Bereiden bruine bonensoep met Malheur 10

Het spek in niet al te kleine blokjes snijden, winterpeen schillen, wassen en in stukjes snijden, knoflookteentjes pletten. Fruit de spek,winterpeen en knoflook in de hete boter. Voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe en laat langzaam aan de kook komen. Voeg het flesje Malheur bier toe en laat opnieuw aan de kook komen. Voeg de bruine bonen toe en laat een uur zachtjes doorsudderen. Op smaak brengen met zout en peper. In grote soepkom serveren en garneer met fijngehakte peterselie en de geklopte room. Uiteraard drinken met een glas Malheur.

Meer over Malheur 10

Malheur 10 ° wordt ook Malheur Millennium (MM) genoemd. MM is het jaar 2000 in Romeinse cijfers. Dit bier is in het jaar 2000 daadwerkelijk op de markt geïntroduceerd.

Bierkenner Michael Jackson (The Beer Hunter www.beerhunter.com) beschrijft het aroma van de blonde Malheur 10 ° als “een rozeachtige perzik met tonen van pittige sinaasappel- en citroenschil. Het bier heeft letterlijk een felle gele kleur en een rijke honingstructuur, het is ietwat vettig, maar met een ongelooflijke body en een bitterzure noot in de warme afdronk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.