Recept Scampi’s met la chouffe

Ingrediënten Scampi’s met la chouffe (4p)

  • 24 gepelde scampi’s
  • 40 cl room
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 33 cl la chouffe
  • 25 g groene peperbolletjes
  • Bloem
  • Boter
  • Zout, peper en fijngehakte dragon

Bereiden Scampi’s met la chouffe (4p)

Kruid de scampi’s, bedek ze met een laagje bloem en bak ze in de warme boter. Haal de scampi’s uit de pan en houd ze even apart. Blus de pan met LA CHOUFFE. Laat inkoken en voeg vervolgens de room, de tomatenblokjes en de groene peperbolletjes toe. Laat het geheel goed inkoken (± 10 min) en haal vervolgens door een fijne puntzeef. Doe de saus weer in de pan en laat deze indikken, bestrooi met de fijngehakte dragon en voeg de scampi’s opnieuw toe. Kruid naar smaak. Warm opdienen.

Bron: la chouffe

Compleet menu met bier?

Voorgerecht:  Mosterdsoep met bier

Nagerecht: Banaan met chocola, hazelnoten en Jopen extra Stout

la chouffe

La chouffe wordt met zijn alcoholpercentage van 8% getypeerd als een zwaar blond bier en heeft een licht hoppige smaak, toetsen van koriander met wat fruitige accenten.

Foodpairing met  la chouffe

Heb je geen zin in Scampi’s maar wel zin in een frisse la chouffe dan kun je dit bier ook goed combineren met:

Vlees: Kip, varkenshaasje, lam
Groente: Venkel, broccoli, asperges
Vis: Zeeduivel, tonijn, mosselen
Kaas: Fleur d’Audresselles, Beaufort Haut Alpage
Kruiden: Koriander, bieslook, gember

La chouffe wordt gebrouwen in de brouwerij Achouffe
Achouffe 8 – 6666 Wibrin – Achouffe
T: +32 61 23 04 44

Andere bieren van Achouffe zijn

  • Mc Chouffe; bruin bier
  • Houblon Chouffe ; Indian Pale Ale (IPA)
  • N’Ice Chouffe; Winterbier
  • Choufe Soleil; Blond bier
  • Chouffe Bok 6666; Bokbier
  • Cherry Chouffe ; fruitbier

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.