Ingrediënten Vlaams stoofvlees met frieten.
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 800 gram runderpoulet
- zout
- versgemalen peper
- bloem
- 30 gram boter
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 1 bouillonblokje
- 3 kruidnagels
- nootmuskaat
- 1 flesje trappisten dubbel bier
- 2 kg aardappels
Bereiding Vlaams stoofvlees met frieten
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook.
- Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
- Verhit de boter in de pan en bak het vlees.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten.
- Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 theelepel nootmuskaat toe en blus af met bier.
- Laat het gerecht circa 2,5 uur stoven in de oven.
- Verwarm de frituur voor op 160 graden.
- Snijd de aardappels tot mooie dikke frieten en bak deze 5 minuten voor.
- Bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Dit recept is gebaseerd op de Belgische bierstijl met een “dubbel” maar smaakt ook erg goed met bokbier.