Vlaams stoofvlees met frieten

Ingrediënten Vlaams stoofvlees met frieten.

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gram runderpoulet
  • zout
  • versgemalen peper
  • bloem
  • 30 gram boter
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1 bouillonblokje
  • 3 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • 1 flesje trappisten dubbel bier
  • 2 kg aardappels

Bereiding Vlaams stoofvlees met frieten

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Snijd het vlees in kleine stukjes.
  • Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
  • Verhit de boter in de pan en bak het vlees.
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten.
  • Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 theelepel nootmuskaat toe en blus af met bier.
  • Laat het gerecht circa 2,5 uur stoven in de oven.
  • Verwarm de frituur voor op 160 graden.
  • Snijd de aardappels tot mooie dikke frieten en bak deze 5 minuten voor.
  • Bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Bron: 24Kitchen

Dit recept is gebaseerd op de Belgische bierstijl  met een “dubbel” maar smaakt ook erg goed met bokbier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.