Zuurkool met braadworst en bier uit Süd Tirol

Ingrediënten zuurkool met braadworst en bier uit Süd Tirol (4p)

• 500 gram zuurkool
• 300 – 500 gram aardappels
• Een grote witte ui
• 300 ml Duits  hefe Weißen
• 1200 gram appels
• Vier braadworsten
• Blaadjes laurier, jeneverbessen en kruidnagel

(Voor)bereiden Ingrediënten zuurkool met braadworst en bier uit Süd Tirol

Voorbereiden

• Zet een pan water met een beetje zout op het vuur, voor de aardappels.
• Schil de aardappels en snijdt ze in stukken, zo groot of klein als jij wilt.
• Pel de ui, snij deze doormidden en daarna in plakken.
• Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Snijdt de appels in dezelfde stukken als de aardappels.

Bereiden
• Doe wat olie in een grote pan en bak de uien in 5 minuten op half zacht vuur.
• Draai het vuur daarna weer hoger, doe de appelstukjes erbij en bak deze kort aan. Ze hoeven alleen maar een beetje warm te worden.
• Voeg de zuurkool, het bier, de blaadjes laurier, jeneverbessen en kruidnagel toe.
• Breng dit aan de kook en verplaats de pan naar de kleinste pit. Laat het 20 min stoven op zacht vuur.
• Bak ondertussen de braadworsten.
• Giet het vocht dat bij de zuurkool zat in een kleine pan en breng het aan de kook.
• Doe bij het vocht zout en peper en proef het. Voeg meer zout en peper toe als je dat lekker vindt.
• Als het vocht wat dikker is geworden, is deze klaar en kun je hem erbij serveren een als jus.

De perfecte vervanger voor de Duitse Hefeweizen is echt Nederlands bockbier. Daar wordt de zuurkool wat zoeter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.