Uiensoep met De Ambacht Dubbel Bruin

Ingrediënten uiensoep met De Ambacht Dubbel Bruin (4P)

  • 2 flesjes 33 cl. De Ambacht Dubbel Bruin
  • 5 flinke uien
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • Eetlepel milde paprika
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 kruidnagels
  • 3 blaadjes laurier
  • 700 gr mager rundvlees, in reepjes
  • 1,5 ltr. runderbouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze uiensoep met De Ambacht Dubbel Bruin

Snij de uien in repen. Snij de knoflook ragfijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg de knoflook toe en laat onder rustig roeren met een houten spatel licht bruin kleuren. Dan de paprika erbij en weer even laten bakken, dit zorgt ervoor dat de paprika ‘ontzuurt’.

Voeg dan het vlees toe en bak dit rustig aan. Dan de gesneden uien en kruiden erbij en weer rustig bakken. Roer voorzichtig om met een houten spatel. Als de uien gulzig worden voegen we het bier eraan toe. Daar meteen de bouillon bij en breng aan de kook. Schroef daarna de temperatuur terug en laat een uur rustig pruttelen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Deze soep is het lekkerst als u hem 24 uur tevoren maakt. Schenk er een koud glas De Ambacht Dubbel Bruin bij.

Dit is een recept van Ab Tamis, chef-kok van de Wijnproevers

Bron: Brouwerij de Ambacht