Hazenjachtschotel met la Trappe Isid’or

Ingrediënten (4p)

  • 1 kilo vlees van hazenbouten
  • 2 a 3 sjalotten
  • 100 gram ontbijtspek blokjes
  • 1 eetlepel karamel
  • 1 eetlepel rinse appelstroop
  • 2 dl rode wijn
  • 1 theelepel provinciaalse kruiden
  • wildbouillon ongezouten
  • 1 flesje la Trappe Isid’or

Bereiden

  • Het vlees in een weinig boter stevig aanbakken.
  • Tijdens het aanbakken komt vrij veel vocht vrij.
  • Alle het vocht moet verdampen.
  • Vervolgens de ontbijtspekblokjes en de sjalotten meebakken.
  • Voeg dan de karamel de appelstroop en de provinciaalse kruiden toe en roer het geheel even door.
  • Afblussen met de rode wijn en voldoende bouillon zodat het vlees onder staat. ca 30 à 40 minuten laten koken.
  • Dan de Isid’or toevoegen en het vlees op een zacht vuur laten garen.
  • Vlak voor het serveren op smaak brengen met peper en zout en desgewenst iets binden.

Bestel La Trappe Isid’or

La Trappe Isid’or is een amberkleurig bier met een schuimkraag van gebroken wit met een alcoholpercentage van 7,5%. De geur is een mooie combinatie van kruidige, bloemige en fruitige geuren. La Trappe Isid’or is in 2009 gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Abdij O.L.V. van Koningshoeven. De harmonieuze smaak begint fruitig en gaat dan over in moutige karamel; een perfecte balans tussen complexiteit en eenvoud. Het bier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij. De afdronk is aangenaam bitter.

Bron: La Trappe